Nieuws | mededelingen

keurmerk_nbvv_con.png

Vogelbeurs 3 november 2024: Verkopers kunnen vanaf 7:30 uur naar binnen.

Informatie voor verkopers van vogels:

Om op de markt vogels te kunnen verkopen, gelden een aantal regels en wetten in het kader van dierenwelzijn. U wordt geacht om zich aan deze regels te houden.
Het betreft hier de volgende regels:

Voor iedereen geldt:

Beursreglement EKVV’51, klik hier.
Informatievoorziening.
De wet schrijft voor dat u als verkoper de koper moet voorlichten over de juiste verzorging van de vogels. Hiervoor zijn diverse documenten online beschikbaar, zie hiervoor o.a. www.licg.nl/vogelsWij adviseren u om van de vogels die u voor de verkoop aanbiedt een aantal exemplaren hiervan beschikbaar te hebben. De organisatie zal deze ook in de hal aanbieden. Voor zeer uitgebreide informatie over specifieke soorten kunt u ook verwijzen naar www.nbvv.nl/downloads (onder dierenwelzijn).

Overdrachtsformulier:

Het advies is om bij overdracht van een vogel dit formulier (pdf) / formulier (Word) te gebruiken.

Alleen voor verkopers uit Nederland:
Besluit Houders van dieren.
Dit besluit gaat over het bedrijfsmatig houden van huisdieren, zoals vogels. Indien u bedrijfsmatig vogels houdt, dient u in het bezit te zijn van een Bewijs van vakbekwaamheid (diploma) en een UBN nummer. Of u geacht wordt bedrijfsmatig vogels te houden, kunt u vaststellen aan de hand van een aantal indicaties die gegeven worden, o.a. op de site van RVO. Het begrip bedrijfsmatig staat voor het in zekere omvang en met een zekere regelmaat uitoefenen van activiteiten.
U kunt ook contact opnemen met 1 van de leden van de commissie dierenwelzijn van NBvV.
In bepaalde gevallen kan een vervoersvergunning verplicht zijn.


Alleen voor verkopers uit het buitenland:
Animal Health Regulation.
De door u te verkopen vogels dienen door een daartoe bevoegde instantie in uw eigen land gecertificeerd te zijn met een gezondheidsverklaring (TRACES). Informeert u hier naar bij de bevoegde autoriteiten in uw eigen land. Een voordeel van in verenigingsverband naar de markt komen kan zijn dat u mogelijk gezamenlijk uw vogels kunt laten certificeren. Op de markt kan woren gecontroleerd of vogels gecertificeerd zijn.

In Nederland is de NVWA verantwoordelijk voor de controle op de hier beschreven regels.
In bepaalde gevallen kan een vervoersvergunning verplicht zijn.
EKVV'51 aanvaart geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van het niet of niet juist naleven van de voor u van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Nur für Verkäufer aus dem Ausland:
Tiergesundheitsverordnung (Animal Health Regulation).
Die Vögel, die Sie auf der Börse verkaufen möchten, müssen von einer zuständigen Stelle in Ihrem eigenen Land mit einer Gesundheitsdeklaration (TRACES) zertifiziert sein. Bitte erkundigen Sie sich hierzu bei den zuständigen Behörden Ihres Landes. Ein Vorteil, als Verband auf den Markt zu kommen, kann sein, dass Sie Ihre Vögel zusammen in 1x zertifizieren lassen können. Dies wird an der Börse geprüft.
In den Niederlanden ist die NVWA für die Überwachung der hier beschriebenen Regeln zuständig.
In bestimmten Fällen kann eine Transportgenehmigung erforderlich sein.
EKVV'51 übernimmt keine Haftung für Schäden, die aus der Nichteinhaltung oder fehlerhaften Einhaltung der für Sie geltenden Gesetze und Vorschriften resultieren.

Reserveren verkoopplaats vogelbeurs
Geeft het online reserveren problemen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier om een stand te reserveren!

Parkeren is bij de manegehal “Op de renbaan” gratis.
Na reservering ontvangt u digitaal een reserveringsbevestiging mail.

De beurs zal vanaf 9:00 uur 3 november geopend zijn voor het publiek. Verkopers kunnen vanaf 7:30 uur binnen. U krijgt dan een plaats aangewezen. Betaling is bij binnenkomst. 

Clubhuis
Cafe de Hazewind
Voorzitter: Wim Bastiaans

Venlo

 +31617192818

 Info@vogelvenlo.com